01 Aprilie 2024Sursa: DGPMB

REȚINUT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE

La data de 31 martie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 13 Poliție au reținut bărbat, în vârstă de 61 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

În fapt, la data de menționată, Secția 13 Poliție a fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 64 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o adresă din Sectorul 3, ar fi fost agresată fizic de către fratele ei.  

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au depistat persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 61 de ani. Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul zilei de 31 martie 2024, în urma unor discuții contradictorii, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe femeie, în repetate rânduri, timp în care i-ar fi adresat injurii și ar fi amenințat-o cu acte de violență.

Bănuitul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, 
cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 13 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.