25 Februarie 2024Sursa: DGPMB

REȚINUT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU INSTIGARE LA FURT CALIFICAT ȘI ÎNȘELĂCIUNE ÎN FORMĂ CONTINUATĂ

La data de 23 februarie 2024, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi de Autohevicule au reținut un tânăr, în vârstă de 28 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de instigare la furt calificat și înșelăciune în formă continuată.

În fapt, în perioada iunie – august 2023, la nivelul Serviciului Furturi de Autovehicule au fost înregistrate trei plângeri penale, prin care persoanele vătămate, două dintre ele fiind administratori ai două societăți comerciale, reclamau furtul a trei autovehicule, toate parcate la trei adrese diferite din Sectorul 2.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a conturat ipoteza că toate faptele ar fi fost comise de către un tânăr, în vârstă de 28 de ani.

Probatoriul administrat a relevat faptul că bănuitul, cu intenție, ar fi determinat în zilele de 4 iunie 2023, 17 iulie 2023 și 6 august 2023, conducătorii a trei auto-platforme să sustragă cele trei mașini, pe care le-ar fi valorificat la diferite centre de dezmembrări, din București și județul Dâmbovița.

La data de 23 februarie 2024, bănuitul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

De asemenea, două dintre autoturisme au fost depistate și predate persoanelor vătămate.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Furturi de Autohevicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la furt calificat și înșelăciune în formă continuată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.