20 Mai 2024Sursa: DGPMB

PRINȘI ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI, IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRȘIREA UNOR INFRACȚIUNI DE FURT

În perioada 18 - 19 mai 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliție pentru Transportul Public au desfășurat activități în zona unor străzi și parcuri din Sectorul 3, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, identificării persoanelor predispuse la săvârșirea de infracțiuni, precum și a celor care aduc atingere ordinii și liniștii publice.

În acest context, acționându-se pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, genți și poșete, au fost depistate în flagrant mai multe persoane, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de furt, astfel:

- În dimineața de 18 mai 2024, polițiștii au observat trei tineri, care urmăreau cu privirea buzunarele persoanelor ce se aflau în incinta cluburilor, încercând să sustragă lucruri prin împrietenirea cu acestea.

Astfel, în jurul orei 04.30, unul dintre ei, în vârstă de 15 ani, a fost prins în flagrant, imediat după ce, cu sprijinul celorlalți doi, în vârstă de 16, respectiv 17 ani, i-au sustras căștile audio unui bărbat, în timp ce se aflau într-o zonă din centrul vechi.

- Ulterior, la data de 19 mai a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii au prins în flagrant un tânăr, în vârstă de 25 de ani, cetățean străin, imediat după comiterea unei infracțiuni. Cel în cauză, profitând de neatenția unui bărbat, și acesta de cetățenie străină, i-a sustras persoanei vătămate un telefon mobil, bun aflat în buzunar.

În ambele cazuri, cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, au fost imoblizate și conduse la audieri.

În cursul zilei de 18 mai 2024, tinerii de 15, 16, respectiv 17 ani au fost reținuți pentru 24 de ore, iar la data de 19 mai a.c. și bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost reținut, pentru 24 de ore.

Ulterior, față de cei patru a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

De asemenea, în ambele cazuri, prejudiciile create prin săvârșirea faptelor au fost recuperate și predate persoanelor vătămate.

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub  supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.