01 Aprilie 2024Sursa: DGPMB

PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI, IMEDIAT DUPĂ CE AR FI SĂVÂRȘIT UN FURT

La data de 30 martie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliție pentru Transportul Public au prins în flagrant și, ulterior, au reținut un tânăr, în vârstă de 26 de ani,  bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

La data menționată, polițiștii Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public,  acționând pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, genți și poșete, în stațiile și mijloacele de transport în comun, au observat un tânăr, al cărui comportament afișat le-a atras atenția.

Astfel, în jurul orei 10.30, tânărul în vârstă de 26 de ani a fost prins în flagrant, imediat după ce a sustras un telefon mobil, din buzunarul hainei unui bărbat, în vârstă de 72 de ani, în timp ce se aflau pe o stradă din Sectorul 5.

Bănuitul a fost imobilizat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.

De asemenea, prejudiciul creat prin săvârșirea faptei a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub  supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.