PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI
Astăzi, 9 septembrie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5 au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județele Ilfov și Mureș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și producere și comercializare de produse contrafăcute.
În fapt, mai multe persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, producere și comercializare de produse contrafăcute, respectiv detergent și balsam de rufe, bunuri ambalate în recipiente de plastic.
În vederea administrării materialului probator, în această dimineață, 9 septembrie a.c., au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.
Astfel, în județul Mureș, a fost identificat un depozit în care se aflau 33 de containere, conținând detergent de diferite culori, 21.500 de recipiente goale, precum și o instalație artizanală utilizată pentru îmbutelierea acestora.
De asemenea, la un depozit situat în județul Ilfov, au fost identificate aproximativ 3.700 de bidoane, având aplicate inscripția unor denumiri de detergent.
Totodată, au fost identificate etichete cu diferite mărci, care urmau să fie aplicate pe alte bidoane de detergent și balsam de rufe.
La domiciliul bănuiților și la punctul de lucru al societății administrate de către aceștia, au mai fost identificate aproximativ 800 de bidoane având aplicată inscripția unor detergenți, precum și peste 100.000 de lei, sumă care ar fi provenit din vânzarea acestor bunuri contrafăcute.
Trei persoane, care sunt vizate în prezenta cauză vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și producere sau comercializare de produse contrafăcute.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.