29 Iunie 2023Sursa: DGPMB

PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNȘELĂCIUNE ȘI FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ

La data de 29 iunie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, având consecințe deosebit de grave, și a mai multor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că o femeie, în vârstă de 54 de ani, și-ar fi atribuit în mod fraudulos calitatea de asociat unic și administrator al unei societăți comerciale, apoi ar fi întocmit în fals documente, determinând mai multe persoane fizice și juridice să încheie acte oficiale, cu scopul de a înstrăina patrimoniul activ al societății comerciale.

Astfel că bănuita ar fi indus în eroare două persoane, cumpărători de bună-credință, cât și un notar public, prin atribuirea în fals a calității de proprietar al două imobile, situate în Sectorul 2, determinând în acest sens societatea notarială să autentifice un contract de vânzare-cumpărare ce are ca obiect înstrăinarea celor două imobile.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul creat este de aproximativ 800.000 de euro. 

În urma punerii în aplicare a mandatelor de aducere, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, se vor lua măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de persoanele bănuite, în vederea acoperirii prejudiciului produs.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă calificată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.