PERCHEZIȚIE A POLIȚIȘTILOR CAPITALEI
Astăzi, 27 martie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.
În fapt, în perioada 16 august 2022 – prezent, fără a deține un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul țării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenții chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiții decât cele legale.
În concret, bănuita ar fi desfășurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puțin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum și alte proceduri, la un sediu fără autorizație sanitară de funcționare din Capitală, cât și la un sediu din județul Constanța.
Astfel, bănuita ar fi obținut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate și neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei.
În vederea administrării materialului probator, astăzi, 27 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.
În baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare, bănuita a fost condusă la sediul subunității, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Totodată, mai multe persoane vor fi audiate în calitate de martor.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu probatoriu în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.