22 Septembrie 2022Sursa: DGPMB

OPT TINERI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Miercuri, 21 septembrie a.c., poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 8 mandate de aducere, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, ancheta a fost declanșată când polițiști din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au fost sesizaţi de către o persoană, cu privire la faptul că în noaptea de 07/08 septembre a.c., în timp ce se afla la intersecția  unor străzi din Sectorul 3, mai mulți tineri, prin exercitarea actelor de violențe, ar fi imobilizat-o, apoi ar fi deposedat-o de un telefon mobil, de portofelul ce conținea o sumă de bani și  documentele personale, precum și de un lănțișor ce îl purta la gât.

În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, au fost identificate nouă persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 24 ani, bănuite de comiterea faptei, una dintre ele, un tânăr de 19 ani, fiind arestată în altă cauză. 

În cursul zilei de ieri, 21 septembrie a.c., au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind  depistate și conduse la audieri.

Față de cei opt bănuiți, printre care și trei tinere, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. 

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.