16 Mai 2018Sursa: DGPMB

FEMEIE BĂNUITĂ DE FURT DIN LOCUINŢĂ REŢINUTĂ DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

În cursul zilei de marţi, 15 mai  a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut o femeie, în vârstă de 33 de ani, bănuită de furt din locuinţa unei bătrâne, în vârstă de 82 de ani, după ce s-a oferit să o coafeze, la domiciliul victimei.

La data de 13 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 13 au fost sesizaţi, prin intermediul 112, de către o femeie, în vârstă de 82 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 17.00, s-a împrietenit cu o femeie, care s-a oferit să o coafeze la domiciliu.

Ulterior, au ajuns în locuinţa părţii vătămate unde tânăra, profitând de faptul că victima se afla într-o altă încăpere, ar fi sustras dintr-o geantă suma de 3.500 de lei, după care a plecat.

În urma investigaţiilor desfăşurate a fost identificată şi depistată o femeie, în sarcina căreia a fost reţinută comiterea faptei reclamate, aceasta fiind condusă pentru audieri la sediul subunităţii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faţă de femeia în cauză fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.