22 Mai 2024Sursa: DGPMB

DOI BĂRBAȚI URMĂRIȚI – DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTII CAPITALEI

La data de 20 mai 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București -  Serviciul de Investigații Criminale au desfășurat activități pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unei măsuri privative de libertate.

- Din investigațiile efectuate de către polițiștii Capitalei, s-a stabilit că un bărbat, urmărit la nivel internațional, din data de 18 ianuarie 2022, s-ar afla în Sectorul 5.

Pe numele bărbatului, autoritățile din Franta au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și constituirea unui grup infracțional organizat.

Astfel, la data de 20 mai 2024, în urma activităților desfășurate, bărbatul a fost depistat pe o stradă din sectorul menționat.

Față de cel în cauză au fost demarate procedurile, în vederea desfășurării activităților specifice executării mandatului european.

- De asemenea, întrucât existau date și indicii că un bărbat, urmărit național, s-ar afla într-o localitate din proximitatea Capitalei, au fost desfășurate activități specifice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, astfel că, la data menționată, cel în cauză a fost depistat la o adresă din județul Ilfov.

Pe numele bărbatului de 43 de ani, Judecătoria Horezu a emis, la data de 25 octombrie 2023, un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la un an și 509 zile de închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul a fost încarcerat într-un penitenciar. 

În ambele situații, acțiunile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.