16 Mai 2018Sursa: DGPMB

DOI BĂRBAŢI PRINŞI ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ COMITEREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT

În cursul zilei de marţi, 15 mai  a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant doi bărbaţi, în vârstă de 42, respectiv 38 de ani, imediat după ce au sustras o sumă de bani din buzunarul vestei unui bărbat, în vârstă de 68 de ani, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun.

La data menţionată, în jurul orei 14.00, poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat doi bărbaţi care, prin comportamentul afişat, le-au atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea celor în cauză, aceştia fiind observaţi într-un  mijloc de transport în comun pe raza sectorului 6, în timp ce unul dintre bărbaţi a sustras  din buzunarul vestei unui bărbat o sumă de bani, iar celălalt bărbat asigura locul comiterii faptei, moment în care au fost prinşi şi imobilizaţi de poliţişti şi, ulterior, conduşi la sediul subunităţii, pentru audieri.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat integral şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.