20 Mai 2024Sursa: DGPMB

BĂRBAT URMĂRIT NAȚIONAL - PRINS CU SPRIJINUL UNUI POLIȚIST AFLAT ÎN TIMPUL LIBER

Duminică, 19 mai 2024, un polițist din cadrul Poliției Capitalei, aflat în timpul liber,  a procedat la prinderea și imobilizarea unui bărbat, în vârstă de 44 de ani,  care figura urmărit național.

La data menționată, în jurul orei 12.30, polițiști din cadrul Secției 13 Poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, într-o zonă din Sectorul 3, au observat în trafic un autoturism, condus de către un bărbat, al cărui comportament afișat le-a atras atenția.

Astfel, s-a procedat la urmărirea și oprirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice și luminoase, context în care șoferul a oprit, apoi a abandonat autoturismul și a fugit.

În acel moment, un polițist din cadrul Poliției Capitalei - Serviciul Investigații Criminale, aflat în timpul liber, l-a urmărit pe bărbat, reușind prinderea și imobilizarea acestuia într-un parc din proximitate.

Ulterior, în urma legitimării și verificării persoanei în cauză, efectuate de către polițiștii veniți în sprijin, s-a stabilit că persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 44 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, s-a mai stabilit că acesta era urmărit național, întrucât la data de 18 martie 2021, Judecătoria Oltenița a  emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani și 6 luni.

Cel în cauză a fost încarcerat într-un penitenciar.

Totodată, sunt efectuate cercetări de către polițiștii Secției 13 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.