13 Martie 2024Sursa: DGPMB

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU HĂRȚUIRE, AMENINȚARE ȘI DISTRUGERE

La data de 12 martie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de hărțuire, amenințare și distrugere.

În fapt, la data de 11 martie 2024, în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 17 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 5, o femeie este agresată de către un bărbat.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, bănuit de comiterea faptei.

De asemenea, a fost identificată și persoana vătămată, o femeie, în vârstă de 50 de ani. Din cercetări, s-a stabilit că, în timp ce victima se deplasa către autoturismul parcat pe o stradă din sectorul menționat, din spatele mașinii a apărut bărbatul de 36 de ani (fostul concubin), moment în care aceasta a evitat contactul cu el și a urcat în autoturism, asigurând portierele.

Ulterior, bărbatul ar fi încercat să forțeze portierele, după care s-ar fi urcat pe capotă și ar fi lovit parbrizul cu picioarele. De asemenea, în timp ce bănuitul încerca să spargă geamurile laterale, i-ar fi adresat femeii injurii și amenințări cu moartea. 

Întrucât s-a constatat existența unui risc iminent, față de bărbat a fost emis un odin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.
Ulterior, față de bărbat, magistrații au dispus măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de hărțuire în formă continuată, amenințare și distrugere.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.