16 Mai 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI LA SCURT TIMP DUPĂ COMITEREA UNEI INFRACŢIUNI DE FURT

În cursul zilei de marţi, 15 mai  a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 40 de ani, la scurt timp după ce a sustras un telefon mobil din geanta unei tinere, în timp ce se aflau pe o stradă din sectorul 6.

La data de 15 mai a.c., o tânără a sesizat poliţiştii Secţiei 20 cu privire la faptul că, în jurul orei 21.00, un bărbat necunoscut i-ar fi sustras din geantă un telefon mobil, în timp ce se afla pe o stradă din sectorul 6.         

Exploatând cu operativitate o informaţie, poliţiştii au depistat şi identificat un bărbat, în sarcina căruia a fost reţinută comiterea faptei reclamate, acesta fiind condus pentru audieri la sediul subunităţii.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.