23 Februarie 2024Sursa: DGPMB

BĂRBAT DEPISTAT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI, DUPĂ CE A FOST COMANDATĂ O “PIZZA” PRIN APEL LA 112

Astăzi, 23 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 25 Poliție au depistat bărbat, în vârstă de 45 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.

În această dimineață, 23 februarie 2024, Secția 25 Poliție, a fost sesizată, în jurul orei 06.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană, pasager într-un autoturism ce se deplasează pe un segment de drum din Sectorul 6, sesizează o posibilă stare de pericol.

Pentru a da mai multe detalii privind posibila infracțiune, fără ca șoferul să observe acest aspect, aceasta a folosit un limbaj codificat, în sensul că ,,a comandat o pizza”,  expresie recunoscută în media ca o posibilă infracțiune în desfășurare.

În temeiul sesizării, polițiștii subunității menționate au relationat cu operatorul 112 care a preluat apelul, reușind oprirea autoturismului în cauză, pe o stradă din același sector.

Astfel, a fost depistat și identificat conducătorul auto, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, precum și pasagerul care a apelat sistemul 112.

În urma efectuării verificărilor aferente, s-a stabilit că bărbatul conducea autoturismul cu permisul de conducere suspendat și sub influența băuturilor alcoolice, având un rezultat de 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul alcooltest. 

Ulterior, atât conducătorul auto, cât și pasagerul care a apelat 112 au fost conduși la sediul subunității în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.