21 Februarie 2024Sursa: DGPMB

BĂRBAT BĂNUIT DE FURT, DEPISTAT DE UN POLIŢIST AFLAT ÎN TIMPUL LIBER

Marți, 20 februarie 2024, poliţisti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 1 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat.

În fapt, la data de 11 februarie 2024, Secția 1 Poliție a fost sesizată, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în ziua anterioară, din curtea imobilului situat în Sectorul 1, i-ar fi fost sustrasă bicicleta, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 4.000 de lei.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a conturat ipoteza conform căreia, bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 44 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

La data de 20 februarie 2024, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla în incinta unei stații de metrou, din Sectorul 1, un polițist aflat în timpul liber, l-a depistat pe bărbat, moment în care acesta a fost imobilizat și condus la sediul subunității pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 1 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.