20 Mai 2024Sursa: DGPMB

ACȚIUNI, ÎN SISTEM INTEGRAT, ÎN SECTORUL 1 AL CAPITALEI

În perioada  18 – 19 mai 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, cu sprijinul Secțiilor 1 -5 Poliție, Serviciului de Poliție Canină și în colaborare cu Agenția Națională Antidrog,  Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Poliția Locală Sector 1, Direcția Generală de Poliție Locală și Control, Inspectoratul Teritorial de Muncă,  Inspectoratul pentru Situații  de Urgență, Direcția de Sănătate Publică București, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor,  au acționat pentru prevenirea și combaterea actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, a consumului ilicit de droguri, protecția consumatorului și respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

Toate aceste acțiuni, desfășurate în Sectorul 1 al Capitalei, au avut ca obiectiv principal verificarea activității a doi agenți economici, privind legalitatea înființării, funcționării, comercializării și respectării prevederilor legale în vigoare.

În intervalul menționat, au fost legitimate 130 de persoane.

Pentru neregulile constatate de către forțele angrenate, fiecare institutie a luat măsuri potrivit competențelor, astfel că, celor doi operatori economici le-au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale,  în valoare de 353.000 de lei. În acest context, s-a dispus confiscarea a 7.760 de lei.

Totodată, au fost constatate șapte infracțiuni în flagrant, dintre care șase în conformitate cu Lg.143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și o infracțiune conform art. 193 C.P., pentru lovirea sau alte violențe. 

Cu privire la substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, găsite asupra persoanelor în cauză, acestea au fost ridicate și sigilate, iar cazurile au fost preluate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în perioada de referință, a fost dispusă interzicerea desfășurării activității până la obținerea documentației de autorizare, de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a uneia dintre societăți, precum și suspendarea activității pentru lipsă autorizație de funcționare, de către Poliția Locală Sector 1 -  Compartiment Activități Comerciale, a firmei în cauză.

Cu privire la cealaltă societate,  Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a  luat măsura de suspendare a activității pentru 12 luni, iar Poliția Locală Sector 1 - Compartiment Activități Comerciale  a dispus suspendarea activității pentru lipsă autorizație de funcționare terasă.

Și cum siguranța cetățenilor și protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite reprezintă un obiectiv de o importanță majoră,  Polițiștii Capitalei, cu sprijinul reprezentanților instituțiilor abilitate, vor intensifica verificările, astfel că, aceste acțiuni, în sistem integrat, vor continua și în perioada următoare.