23 Februarie 2024Sursa: DGPMB

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ

În  baza planului Blocada, în perioada 21 - 23 februarie 2024, poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

În acest context, polițiștii Capitalei au acționat în Sectoarele 1 - 6, iar în urma activităților desfășurate, au fost depistate mai multe persoane, având asupra lor substanțe interzise de lege, după cum urmează:

- la data de 21 februarie 2024, în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat, pe o stradă din Sectorul 5, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, având asupra lui 2 plicuri transparente, în interiorul cărora se afla o substanță pulverulentă albă, suscetibilă de a avea efect psihoactiv.

- în aceeași zi, în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au depistat, pe o stradă din Sectorul 1, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra lui au fost găsite 10 pliculețe transparente ce conțineau o pulbere albă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.

- ulterior, în jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Secției 15 Poliție au depistat în spatele unui bloc din Sectorul 4, trei tineri, moment în care, unul dintre ei a aruncat în proximitatea unor mașini două țigarete confecționate artizanal, ce conțineau materie vegetală și o folie de staniol cu materie vegetală, toate acestea fiind suscetibile de a avea efect psihoactiv.

- în jurul orei 22.30, pe o stradă din Sectorul 2, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție au depistat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, având asupra lui un pliculeț ce conținea o substanță albă, susceptibilă de a fi interzisă de lege. 

Acțiunile au continuat și în data de 22 februarie 2024, astfel:

- în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Secției 13 Poliție au depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, ocupant al unui autoturism, oprit în trafic în Sectorul 3,  având asupra lui mai multe tablete inscripționate, ce conțineau pastile, susceptibile de a avea efect psihoactiv.

- în aceeași zi, în jurul orei 17.00, pe o stradă din sectorul menționat,  polițiști din cadrul Secției 12 Poliție au depistat un tânăr, în vârstă de 18 ani, care avea asupra lui 120 de plicuri trasparente, ce conțineau o substanță albă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.

- ulterior, în jurul orei 17.30, a fost depistat, pe o stradă din Sectorul 5, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra acestuia a fost găsit un pliculeț transparent ce conținea o pulbere albă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv. Bărbatul a fost depistat de către polițiști din cadrul Secției 24 Poliție.

- De asemenea, în această dimineață, 23 februarie 2024, în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Secției 22 Poliție, au depistat, pe o stradă din Sectorul 6, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, având asupra lui un pliculeț ce conținea  substanțe, susceptibile de a fi interzise de lege.

- ulterior, în jurul orei 10.00, pe o stradă din Sectorul 3, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au depistat patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 36 de ani, al căror comportament afișat le-a atras atenția. La vederea polițiștilor, aceștia au aruncat în proximitate 42 de plicuri transparente și o foiță de hârtie, toate acestea conținând substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Cu privire la substanțele găsite asupra persoanelor legitimate și verificate în perioada precizată, acestea au fost ridicate și sigilate de către polițiști.

Toate cazurile au fost preluate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.

Structurile Ministerului de Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Fişiere ataşate