În perioada 8 – 11 septembrie 2016, Budapesta a găzduit a 38-a Conferinţă a Poliţiilor Capitalelor Europene. Tema principală a acestei întâlniri a fost „siguranţa publică primară şi măsuri antiinfracţionale în cazul prevenţiei, investigării infracţiunilor îndreptate împotriva proprietăţii şi persoanelor şi asigurarea siguranţei publice pe timpul evenimentelor ce implică situaţii de urgenţă sau excepţionale”, toţi participanţii declarând că atributul principal al poliţiilor capitalelor statelor europene îl reprezintă necesitatea implementării unor măsuri imediate pentru a proteja viaţa şi integritatea persoanelor, proprietatea publică şi interesele legale în faţa acţiunilor antisociale.

 

Pe parcursul conferinţei s-a concluzionat că acest schimb avansat de experienţă, de informaţii şi de bune practici are un impact pozitiv asupra siguranţei publice, în capitalele europene.

Întărirea şi creşterea cooperării între structurile de poliţie ale capitalelor din Europa, crearea unei relaţii puternice de încredere, un schimb activ de informaţii şi de experienţă în ceea ce priveşte posibile cazuri de ameninţare teroristă sau manifestaţii violente vor conduce la îmbunătăţirea cooperării internaţionale.

Participanţii au stabilit ca următoarea Conferinţă a Poliţiilor Capitalelor să se desfăşoare în anul 2017 în Portugalia, la Lisabona.

Galerie foto