29 Martie 2018Sursa: DGPMB

UPDATE: CONTROALE ALE POLIŢIEI CAPITALEI ÎN PIEŢE ŞI COMPLEXURI COMERCIALE DIN BUCUREŞTI

Astăzi,  29 martie a.c., peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti  au acţionat  în pieţe şi complexuri comerciale din sectoarele 2, 5 şi 6 ale Capitalei, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, premergător şi în perioada Sărbătorilor de Florii şi Paşti, dar şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională.

Acţiunea a avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilegal precum şi  combatererea fenomenului infracțional, desfăşurându-se pe două paliere:

-         pe linia combaterii faptelor care aduc atingere comerţului cu produse alimentare;

-         pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului cu produse contrafăcute.

În urma acţiunilor organizate,  au fost aplicate  66 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste  238.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi ilicite, a O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor şi a H.G. 1197/2002 pentru aprobarea normelor privind materialele şi obiectele care vin în contact cu alimentele. De asemenea, a fost confiscată suma de 2.700 de lei şi au fost indisponibilizate 17 kg de carne.

La controale au  participat  şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică,  ai Poliţiei Locale Bucureşti şi Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

Acțiunea se circumscrie activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Fişiere ataşate