04 Septembrie 2017Sursa: DGPMB

UPDATE: ACŢIUNE A POLIŢIEI CAPITALEI PENTRU IDENTIFICAREA ŞI COMBATEREA FAPTELOR DE EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL COMERŢULUI CU PRODUSE AGROALIMENTARE

Astăzi, 4 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat într-un complex comercial agroalimentar, din sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse agroalimentare din toate categoriile.

Acţiunea poliţiştilor Capitalei a avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilegal, în vederea depistării şi luării măsurilor legale împotriva persoanelor care fac evaziune fiscală și care comercializează ilicit produse agroalimentare.

Acţiunea poliţiştilor a fost realizată în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti,  Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei  de Sănătate Publică  şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate mai multe amenzi privind abateri sancţionate de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în cuantum de 52.000 de lei.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti continuă verificările faţă de nouă societăţi comerciale şi angajaţii acestora.

Şi această acțiune se circumscrie activităţilor Poliţiei Române pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.