17 Februarie 2017Sursa: DGPMB

UN POLIŢIST A SALVAT DE LA MOARTE UN BĂRBAT CARE ŞI-A DAT FOC

În dimineaţa de 16 februarie 2017, un poliţist din cadrul Biroului Investigaţii Criminale al Secţiei 11 Poliţie, aflat în drumul spre serviciu, a observat pe trotuarul din faţa unei staţii peco, din imediata apropiere, un bărbat pe care îl cunoştea cu anumite probleme comportamentale, chiar în timp ce şi-a dat foc la haine.

Fără a ezita niciun moment, poliţistul s-a apropiat de bărbatul dinspre care emana un puternic miros de benzină şi i-a smuls bricheta din mână, cu care încerca   să-şi dea foc la hainele neaprinse încă.

A reuşit să-l imobilizeze şi l-a acoperit cu zăpadă pentru a stinge focul.

După ce bărbatul nu a mai reprezentat un pericol pentru sine şi pentru cei din jur, doi angajaţi ai benzinăriei l-au ajutat pe subcomisarul de poliţie să-l conducă la secţie.

Pentru a se asigura că persoana nu-şi va relua comportamentul autovătămător a fost solicitată o ambulanţă ce l-a transportat la spital pentru evaluare, consult de specialitate şi supraveghere, mai ales că  asupra bărbatului de 44 de ani a fost găsit un bilet de adio.

Colegul nostru, de 20 de ani poliţist, a redemonstrat că sintagma „în slujba cetăţeanului” nu sunt vorbe, ci cuvinte ce exprimă o stare de fapt.