14 Aprilie 2017Sursa: DGPMB

PESTE 3.300 DE POLIŢIŞTI AI DIRECŢIEI GENERALE DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI LA DATORIE DE SĂRBĂTORI

La nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au fost stabilite responsabilitățile efectivelor mobilizate în zilele următoare pentru  sărbătorirea Paștelui, ortodox și catolic și începerea vacanței de primăvară.

Principalele priorități ale Poliţiei Capitalei rămân: protejarea comunității, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, prevenirea accidentelor rutiere  și menținerea fluenței circulației.

În perioada sărbătorilor, în Bucureşti, se vor afla la datorie peste  3.300 de poliţişti, care vor acorda o atenție sporită zonelor aglomerate și lăcașelor de cult unde se preconizează un aflux de persoane.

Echipajele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona astfel încât să asigure protecția cetățenilor, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane.

De asemenea, echipe specializate de polițiști vor asigura intervenția operativă în cazul sesizărilor primite de la populație și în situația producerii unor incidente.

Pentru protejarea cetățenilor, polițiștii Capitalei au desfășurat în această săptămână, în sistem integrat, acțiuni pentru verificarea legalității activităților comerciale, ținând cont de faptul că odată cu apropierea Paștelui aceste activități se intensifică semnificativ și există riscul de a avea pe piață produse expirate sau contrafăcute. Controalele au avut loc în special în piețe și târguri agroalimentare, în scopul depistării comercianților care nu respectă reglementările legale din domeniu și pun în pericol sănătatea oamenilor.

Şi pentru că în Noaptea de Înviere, la toate bisericile,  are loc slujba de Paşte, la care participă foarte multi credincioşi, vă recomandăm:

- Parcaţi  autoturismele personale astfel încât să nu blocaţi căile de acces atât pentru cetăţeni, cât şi pentru autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor ori aparţinând altor instituţii, în caz de nevoie!

- Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact,  în încuietoarea portierei sau a portbagajului!

- Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră!

- Nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei! Furturile din genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins, verificaţi-vă imediat geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unui furt!

- Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi!

- Respectaţi întotdeauna indicaţiile poliţiştilor!

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Vă reamintim  că până în data de 17.04.2017, între orele 10.00-22.30, în Piața Constituției se desfăşoară evenimentul Tradiții si Flori de Sărbători.

Pentru buna desfășurare a acestuia, precum și pentru siguranța participanților, în perioada 14-17 aprilie 2017, între orele 17.30-22.30, se va restricționa traficul rutier pe bd. Unirii, între bd. Libertății și bd. I.C.Brătianu, în ambele sensuri de circulație.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

- să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;

- să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;

- să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de persoane şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

 

POLIŢIA CAPITALEI VĂ UREAZĂ

SĂRBĂTORI FERICITE ŞI LUMINATE