31 Ianuarie 2018Sursa: DGPMB

PERCHEZIŢII ALE POLIŢIEI CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE EVAZIUNE FISCALĂ

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București Poliția Sectorului 6 – Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul  Bucureşti, pun în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și un număr de 13 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la comiterea acesteia, in domeniul prestări servicii.

În sarcina suspecților s-a reținut că, în perioada 2010-2016,  au creat şi implementat un mecanism infracțional prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate bugetului de stat prin evidenţierea în documentele contabile şi în declarațiile legale a unor achiziții.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de 4 milioane lei, urmând a se dispune măsuri asiguratorii în vederea recuperării acestuia.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Sectorului 6.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.