20 Decembrie 2017Sursa: DGPMB

PERCHEZIŢII ALE POLIŢIEI CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND INFRACŢIUNI LA REGIMUL MATERIILOR EXPLOZIVE

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov  într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni la regimul materiilor explozive.

Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că suspecţii, în cursul anului 2017, au achiziţionat din străinătate o cantitate însemnată de articole pirotehnice pe care le comercilizează prin intermediul mai multor persoane.

Audierile vor avea loc la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Întreaga acţiune benefiaciază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.