04 Iulie 2018Sursa: DGPMB

COMUNICAT

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei  Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi execută un mandat de aducere pe numele unui bărbat într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de tâlhărie calificată.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul, în lunile februarie, mai şi iunie, sub pretextul că este angajatul unei companii de electricitate, ar fi pătruns în locuinţele persoanelor vătămate şi prin violenţă le-a deposedat de bunuri şi valori, iar pentru a se asigura că victima nu dă alarma, în fiecare situaţie a procedat la ameninţarea acesteia, dar şi la imobilizarea prin legare.

La acest moment se desfăşoară activităţi în patru dosare penale, toate privind comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Bărbatul de 41 de ani, pe  numele căruia a fost emis mandatul de aducere, urmează să fie condus pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.