03 Martie 2018Sursa: DGPMB

BĂRBAT REŢINUT CU FOCURI DE ARMĂ

În data de 02 martie 2018, un bărbat de 27 de ani, din Bucureşti, a fost reţinut de poliţiştii Secţiei 19, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi conducere fără permis.

În fapt, în jurul orei 16.45, un echipaj de ordine şi siguranţă publică aflat in exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat un autoturism , înmatriculat cu numere de Marea Britanie. La momentul în care poliţistul a efectuat semnal regulamentar de oprire, conducătorul auto a accelerat şi a încercat să părăsească zona. Echipajul de poliţie a plecat în urmărirea acestuia şi l-a observat când  a virat brusc pe o altă stradă, unde a fost blocat în trafic de un alt autoturism, care se deplasa regulamentar.

Pentru a-şi asigura scaparea din blocaj , conducatorul auto a lovit cu intenţie autospeciala de poliţie. Agentul de poliţie aflat la volan a coborât şi a încercat imobilizarea şoferului. Pentru că acesta şi-a continuat drumul, poliţistul  l-a somat şi a tras focuri de armă spre cauciucuri.

Agentul a solicitat sprijin, prin staţia radio, mai multe echipaje aflate în zonă, formate din poliţişti şi jandarmi, plecând în urmărirea autoturismului. După ce a rulat pe mai multe străzi din sectorul 5, conducătorul auto a primit sprijin din partea unor rude, care au incercat să-i blocheze pe poliţişti, având asupra lor, la vedere, obiecte contondente şi arme albe (cuţite).

S-a folosit forţa pentru imobilizare suspectilor, mai multe persoane fiind conduse pentru audieri la sectia de poliţie, inclusiv conducătorul auto, care a încercat să-şi asigure scăparea între rude.

Şoferul a fost identificat şi s-a constatat că nu deţine permis de conducere.

Cercetările sunt continuate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 19 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi conducere fără permis, cu bărbatul de 27 de ani, în stare de reţinere.