06 Decembrie 2017Sursa: DGPMB

ACŢIUNI PE LINIA PREVENIRII ŞI COMBATERII FAPTELOR DE NATURĂ CONTRAVENŢIONALĂ ŞI PENALĂ

Luni, 4 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au continuat desfăşurarea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală.

Astfel, poliţişti din cadrul mai multor secţii din Capitală au acţionat pe raza de competenţă, fiind organizate și desfășurate microacțiuni simultane pe linia prevenirii si combaterii faptelor antisociale, s-au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice și pentru respectarea prevederilor Legii 333/2003,  urmărindu-se modul de executare a serviciului de către personalul de pază, dar şi prevenirea si combaterea furturilor din societăţii comerciale.

Totodată, la data menţionată, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat 3 activităţi educativ-preventive cu 103 elevi şi 17 cadre didactice în cadrul unei şcoli gimnaziale şi a unui colegiu, având ca temă prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, în cadrul proiectelor ,,Unde-i lege nu-i tocmeală” şi ,,Fan Gandirefresh”, precum şi o activitate de prevenire a furturilor din locuinţe comise prin metoda prin împrietenire, pe strada Constantin Brâncuşi, sector 3, având 400 de beneficiari.

În urma acţiunilor organizate, poliţiştii au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, O.U.G. 195/2005 privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru încălcarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.