Get Adobe Flash player
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor

 

În această dimineaţă, la sediul Poliției Capitalei, s-a desfăşurat ceremonia de repartizare a celor 27 de absolvenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, care au fost încadraţi pe funcţii la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Noua promoție de polițiști, repartizată Poliției Capitalei, este formată din 27 de ofiţeri, aceștia fiind încadraţi în formaţiunile de investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie rutieră, ordine publică şi criminalistică, unde îşi vor putea pune în valoare cunoştinţele acumulate pe durata studiilor.

În cadrul ceremoniei de repartizare, tinerilor poliţişti le-au fost prezentate unităţile unde îşi vor desfăşura activitatea, precum şi misiunile pe care le vor avea de îndeplinit.

Conducerea Poliţiei Capitalei le-a urat succes, subliniind necesitatea transpunerii în realitate a devizei unităţii „Siguranţă şi Încredere” – siguranţă pentru bucureşteni şi încredere din partea acestora în Poliţia Capitalei şi poliţiştii bucureşteni.DESCARCA FOTO

 

 

 

În cursul zilei de duminică, 27 iulie a.c., poliţiştii Capitalei au prins în flagrant doi tineri, în vârstă de 17 de ani, respectiv 22 de ani, la scurt timp după săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi tăinuire.

În fapt, în jurul orei 11:30, poliţişti de siguranţă publică din cadrul Secţiei 7 Poliţie, acţionând pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură să tulbure liniştea şi ordinea publică, au observat un tânăr cum a smuls de la partea vătămată, o femeie în vârstă de 77 de ani, două lănţişoare din aur, cu pandantive.

Aceştia au procedat de îndată la urmărirea tânărului, care la vederea poliţiei a înmânat lănţişoarele unei complice care a încercat să le înghită pentru a le ascunde.

Prejudiciul, în valoare de 1.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tăinuire, cu tânărul în cauză în stare de arest preventiv.

 

 

În ziua de sâmbătă, 26 iulie a.c., poliţiştii Capitalei împreună cu inspectori din cadrul Directiei Regionale Vamale Bucureşti şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, au verificat cinci societăți comerciale în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Acţiunea poliţiştilor Capitalei din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor – Sector 3, a avut drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală,   urmărindu-se în principal legalitatea înregistrărilor operaţiunilor comerciale în evidenţele financiar contabile, precum şi a prevenirii şi combaterii muncii la negru şi la gri.

În urma controalelor efectuate, au fost indisponibilizate peste 30.000 ţigarete, 1.000 litri de băuturi alcoolice, 1 kg tutun vrac, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite trei dosare penale şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei.

Poliţiştii Capitalei continuă cercetările, faţă de reprezentanţii a trei dintre societăţile comerciale controlate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Exemplu:

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au constatat că administratorul acesteia nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa comercializată ( aproximativ 30.000 ţigarete, 24 litri băuturi alcoolice), fapt pentru care aceasta a fost indisponibilizată. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

NE INTERESEAZĂ PĂREREA Dvs.

>