Get Adobe Flash player
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor

 

Poliţia Capitalei a mobilizat 2.850 de poliţişti de ordine şi siguranţă publică, care vor acţiona în Bucureşti, pe perioada 19 – 21 aprilie a.c., în vederea menţinerii climatului de siguranţă şi linişte publică, cu ocazia desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Sfintele Sărbători de Paşte - Învierea Domnului.

În această perioadă, vor avea loc manifestări religioase, cu o participare numeroasă şi un aflux important de persoane care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor şi misiunilor ce vor fi asigurate de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Poliţia Capitalei va acţiona pentru menţinerea ordinii publice în zonele adiacente locurilor de desfăşurare ale manifestărilor religioase, asigurarea accesului auto riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră, fluidizarea traficului rutier în zonele în care s-a identificat în anii precedenţi necesitatea organizării unor măsuri suplimentare pentru siguranţa traficului rutier.

Se va urmări cu preponderenţă prevenirea stărilor conflictuale, identificarea  persoanelor cu un comportament turbulent, prevenirea furturilor din buzunare, de şi din autovehicule sau a altor acte ce pot aduce atingere bunurilor, integrităţii şi sănătăţii persoanei sau de natură să perturbe desfăşurarea normală a manifestărilor religioase.

De asemenea, întrucât în aceasta perioadă se estimează şi o afluenţă mare de public şi către zonele adiacente locurilor de agrement, parcurilor, grădinilor publice, Poliţia Capitalei va acţiona în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes operativ, precum şi pentru preîntâmpinarea producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase.

Totodată, Brigada Rutieră Bucureşti va lua măsuri în zona lăcaşurilor de cult ortodox cunoscute din anii precedenţi cu afluenţă mare de public şi implicit de autovehicule, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal în zona adiacentă acestora, precum şi dispunerea măsurilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a circulaţiei rutiere în municipiul Bucureşti.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă bucureştenilor care vor participa la manifestările religioase, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei face următoarele recomandări cetăţenilor :

-să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă  autovehicule;

-să achiziţioneze produsele specifice acestei perioade numai din locurile special amenajate şi doar de la comercianţii autorizaţi în acest sens;

-să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

-să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;

- să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112. Totodată, puteţi sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544.

 

 

 

La data de 17 aprilie a.c., poliţiştii bucureşteni au identificat şi prins un tânăr în vârstă de 20 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de viol, tentativă la viol şi tentativă la tâlhărie, pe raza municipiului Bucureşti.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii Secţiei 13 a reieşit faptul că bărbatul urmărea victimele, le imobiliza şi prin acte de violenţă încerca să întreţină relaţii sexuale cu acestea.

Astfel, poliţiştii bucureşteni au stabilit faptul că, la data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 01:00, ar fi urmărit o tânără de 22 de ani, până când aceasta a intrat în scara blocului unde locuieşte, unde ar fi atacat-o şi ameninţând-o cu acte de violenţă ar fi întreţinut relaţii sexuale, fără acordul acesteia.

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 22:00, în timp ce se afla în apropierea unei staţii de metrou din Sectorul 3, ar fi urmărit o femeie de 32 de ani, iar, la un moment dat, ar fi imobilizat-o şi ar fi încercat să-i sustragă geanta, însă aceasta ar fi reuşit să se apere şi să îndepărteze agresorul.

În continuare, poliţiştii bucureşteni au stabilit că, la data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 23:15, în timp ce se afla în apropierea aceleaşi staţii de metrou, ar fi urmărit o altă femeie, în vârstă de 40 de ani şi prin violenţă, ar fi încercat să întreţină relaţii sexuale, însă şi aceasta a reuşit să se apere şi să îndepărteze agresorul.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, tentativă la viol şi tentativă la tâlhărie, cu cel în cauză în stare de reţinere, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.

 

 

În cursul zilei de ieri, 16 aprilie a.c., poliţiştii Capitalei au reuşit destructurarea unui grup infracţional format din cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 42 de ani, specializat în comiterea de furturi din societăţi comerciale.

Poliţiştii bucureşteni au reţinut în sarcina acestora un furt comis la data de 7 februarie a.c., când, pătrunzând într-o hală dezafectată situată în incinta unei societăţi comerciale din sectorul 3 al Capitalei, au sustras 30 de bucăţi de cablu din aluminiu a câte 3 metri fiecare şi 30 kg cabluri din cupru.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 8.200 de lei, a fost recuperat integral.

Cercetările sunt continuate de către judiciariştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu patru dintre cei în cauză în stare de reţinere.

 

NE INTERESEAZĂ PĂREREA Dvs.

Google Page Rank
My Google Page Rank

>