Get Adobe Flash player
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor

 

În cursul zilei de ieri, 30 iulie a.c., poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două autorizaţii de percheziţie pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunii de furt.

În fapt, la data de 6 iunie a.c., Secţia 2 a fost sesizată, de către partea vătămată, un bărbat în vârstă de 55 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că, în perioada octombrie 2013 – mai 2014, persoane necunoscute ar fi sustras mai multe produse de grădinărit și pompe profesionale din depozitul societăţii,  în valoare de 58.000 de lei.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2014, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a unui grup format din cinci persoane, trei bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 53 de ani.

S-a stabilit faptul că bărbaţii, angajaţi ai victimei, ar fi sustras bunurile menţionate, pe care le-ar fi ascuns ulterior la locul de depozitare al deşeurilor, de unde, la terminarea programului de lucru, le transportau la domiciliul unuia dintre ei.

Bunurile erau comercializate prin intermediul unui site destinat comercializării produselor on-line, precum şi cu ajutorul celor două femei implicate, care cunoşteau provenienţa acestora.

Judiciariştii Secţiei 2  au extins cercetările, punând totodată în executare două autorizaţii de percheziţie, în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, ocazie cu care au fost identificate mai multe bunuri ce fac obiectul infracţiunii pentru care se fac cercetări.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 35% şi restituit părţii vătămate.

Poliţia Capitalei continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, cu cei în cauză sub control judiciar.

 

 

Poliţia Capitalei, prin Brigada de Poliţie pentru Transportul Public, împreună cu jandarmi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor desfăşura, în ziua de 31 iulie a.c., începând cu ora 6:30, activităţi de informare şi prevenire a cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii bucureşteni vor desfăşura o acţiune care are ca scop creşterea gradului de siguranţă publică a călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun.

În timpul acestei acţiuni se vor purta discuții cu privire la măsurile minime de protecție și siguranță ce pot fi adaptate de cetățeni pentru a se evita producerea unor evenimente neplăcute, totodată fiind înmânate pliante care conţin mesaje de informare pentru prevenirea victimizării cetăţenilor.


DESCARCA FILM

Click to download in FLV format (2.94MB)

 

 

 

 

La această oră,  poliţiştii Capitalei specializaţi în investigarea fraudelor şi ordine publică, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, precum şi al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului București, efectuează controale la 21 de societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor de panificaţie.

Astfel, 64 de ofiţeri de poliţie realizează verificări privind respectarea disciplinei financiare de către agenții economici, protejarea populației față  de practici ilegale, a pieței muncii și nu în ultimul rând, pentru prevenirea și combaterea actelor de evaziune fiscală.

Totodată, poliţiştii organizează filtre în mai multe zone ale orașului, pentru controlul autovehiculelor care transportă produse cerealiere sau procesate din cereale.

 

NE INTERESEAZĂ PĂREREA Dvs.

>