Get Adobe Flash player
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor

 

Aproximativ 200 de poliţişti bucureşteni vor acţiona în ziua de 23 august a.c., pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării pe Stadionul „Steaua” din Capitală, a meciului de fotbal dintre F.C. STEAUA BUCUREŞTI şi F.C. CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ, precum şi în ziua de 24 august a.c., cu ocazia desfăşurării pe Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” din Capitală, a meciului de fotbal dintre F.C. RAPID BUCUREŞTI şi A.F.C. ASTRA GIURGIU.

Poliţiştii vor acţiona, atât pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadioanelor, cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

În acest sens, poliţiştii bucureşteni vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din poşete sau buzunare, respectiv a furturilor de/din auto.

Totodată, poliţiştii Capitalei vor accentua activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestor evenimente sportive.

Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele ce prezintă  risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a manifestărilor sportive, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei vă recomandă:

- manifestaţi  răbdare şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;

- respectaţi indicaţiile forţelor de ordine şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier;

- nu consumaţi băuturi alcoolice dacă intenţionaţi să conduceţi  autovehicule;

- adoptaţi un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi la trafic;

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112. Totodată, puteţi sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544.

 

 

În cursul zilei de vineri, 22 august a.c., poliţiştii Capitalei specializaţi în investigarea fraudelor, împreună cu specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, au verificat patru societăți comerciale cu obiect de activitate în comercializarea produselor de morărit şi panificaţie.

Acţiunea poliţiştilor Capitalei din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor – Sector 3, a avut drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunii de evaziune fiscală manifestate în acest domeniu de activitate economică, urmărindu-se în principal legalitatea înregistrărilor operaţiunilor comerciale în evidenţele financiar contabile, precum şi a prevenirii şi combaterii muncii la negru şi la gri.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii Capitalei au indisponibilizat cantitatea de peste 60 de kg de făină dar şi 50 de kg de materii prime, în valoare de aproximativ 600 de lei.

Totodată, în urma acestei acţiuni, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fioscală.

Acţiunea Poliţiei Capitalei s-a desfăşurat în cadrul Planului Naţional de Acţiune al I.G.P.R. pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei.

 

 

În dimineaţa de joi, 21 august a.c., poliţiştii Capitalei, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B. şi în colaborare cu reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie emise de Judecătoria Sectorului 1, într-un penitenciar din provincie şi în judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunii de înşelăciune prin telefon.

Totodată, poliţiştii Capitalei au pus în executare mandate de aducere, emise de magistraţi pe numele a şase persoane, trei bărbaţi încarceraţi în penitenciar şi trei femei aflate în libertate.

În fapt, în perioada iunie – august a.c., judiciariştii Capitalei din cadrul Secţiei 5 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au documentat activitatea unui grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin telefon prin metoda accidentul, încărcare cartele dar şi câştigare premii.

Astfel, cele trei persoane încarcerate, în perioada mai – iulie a.c., prin apelarea telefonică şi prin inducerea în eroare a mai multor părţi vătămate, sub pretextul unui accident rutier în care ar fi fost implicate rude ale acestora sau a câştigării unui premiu din partea unei companii de telefonie, ar fi solicitat şi primit, prin intermediul persoanelor aflate în libertate, peste 30.000 de lei.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate şi a documentării activităţii infracţionale a grupului, judiciariştii Secţiei 5 Poliţie au reuşit identificarea unui alt bărbat aflat în libertate, care ar fi ridicat mai multe sume de bani depuse de părţile vătămate în conturile bancare comunicate de către cei în cauză.

Poliţia Capitalei continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu cei în cauză în stare de arest preventiv.

-----

Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni de înşelăciune şi pentru creşterea gradului de siguranţă, Poliţia Capitalei recomandă adoptarea unei conduite preventive atunci când primiţi astfel de apeluri telefonice, prin care sunteţi înştiinţat de producerea unui accident rutier în care ar fi fost implicată o rudă.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate.

Poliţia Capitalei vă recomandă să nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite.

Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru comunicarea datelor şi a numărului de telefon care v-a apelat.

 

NE INTERESEAZĂ PĂREREA Dvs.

>